Aanbod 65 plus

 

Later als ik met pensioen ben, ga ik genieten. Dan ga ik reizen, neem ik die ene hobby terug op, ga ik meer met vrienden afspreken ... ga ik enkel nog doen wat ik graag doe.

Maar dan breekt de dag van je pensioen aan en blijkt die helemaal niet de ommekeer te brengen die je had verwacht.  Je hoogbejaarde ouders vragen zorgen, je past op de kleinkinderen, je eigen gezondheid vraagt wat meer aandacht dan vroeger, je vrienden zijn ook geëngageerde grootouders en hebben niet altijd tijd, enzovoort. 

Je stelt vast dat je niet noodzakelijk ongelukkig bent, maar je had zo uitgekeken naar je pensioen en er toch wel meer van verwacht.

 

Wil je hier graag bij stilstaan, erover reflecteren met anderen en misschien vanuit nieuwe inzichten andere accenten leggen voor je leven na 65?

Dan is het volgend aanbod iets voor jou.

 

Het aanbod bestaat uit 6 groepsessies gespreid over 3 namiddagen.  

  • De eerste dag blikken we terug op hoe het leven tot hier toe geweest is.  Waar sta je momenteel? Wat is tot nu toe van betekenis geweest?  Wat heb je gemist?  Wat heb je verloren? Waar ben je trots op? 
  • De tweede dag kijken we samen naar een aantal thema's, namelijk eenzaamheid en verbondenheid, omgaan met beperkingen, keuzes maken en zingeving. Hoe komen deze thema's aan bod in jouw leven? Is er een thema dat meer of minder aanwezig is? 
  • De laatste dag kijken we vooruit.  Wat zou je anders willen gaan doen nu je deze nieuwe inzichten hebt? Waar kijk je naar uit?  Wat voelt er eventueel als een obstakel voor jou?  Wat zou jou hierbij kunnen helpen?

 

De groep zal uit 6 à 8 personen en de begeleider bestaan. Alle oefeningen kan je op jezelf doen.  Je beslist vervolgens zelf wat je van jouw verhaal deelt in de groep. Voordeel van de groep is dat je door in interactie te gaan met anderen, je voelt dat je niet alleen staat. Anderen hebben misschien ook manieren gevonden voor zichzelf om met iets om te gaan die ook jou kunnen helpen. En omgekeerd vinden anderen het wellicht ook leuk om te horen hoe jij iets aanpakt. 

 

Alle sessies worden begeleid door mezelf, Caroline Put. Ik studeerde af als klinisch psycholoog in 2004. Zelf heb ik ouders, tantes, nonkels, ... die ondertussen 65 plus en met pensioen zijn. Door te zien hoe zij en hun vrienden deze levensfase beleven, groeide bij mij het verlangen om hier als psycholoog en psychotherapeut van betekenis in te kunnen zijn. Recent volgde ik een 4-jarige postgraduaatopleiding cliëntgerichte psychotherapie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In deze opleiding raakte ik vertrouwd met Existentiële therapie, waarin dieper ingegaan wordt op thema's zoals eenzaamheid en verbondenheid, omgaan met verlies aan mogelijkheden, met sterfelijkheid, ... .  Thema's die in elke levensfase terugkeren, weliswaar telkens misschien een beetje anders. Uit mijn verlangen en geïnspireerd door de Existentiële therapie, ontstond dit aanbod voor 65 plus.

 

Wanneer?

We stellen het aanbod uit naar volgend jaar wegens de huidige Corona-omstandigheden.  Helaas, want ik had er naar uit gekeken, maar uitstel betekent geen afstel.  Nieuwe data volgen.

6 sessies verdeeld over 3 namiddagen:

- Dinsdag 30 november 2021

- Dinsdag 14 december 2021

- Dinsdag 21 decmeber 2021

 

Programma:

- 13u00 - 13u30: ontvangst

- 13u30 - 14u45: eerste sessie 

- 14u45 - 15u15: pauze

- 15u15 - 16u30: tweede sessie 

- 16u30 - 17u00: afronding 

 

Prijs?

165 euro per persoon

 

Waar?

Augustinessenklooster Romaanse poort & kapel

Brusselsestraat 63
3000 Leuven
Lokaal A 0.6 - Gelijkvloers

 

Inschrijven?

Klinkt dit wel als iets waar jij baat bij zou hebben? Schrijf je dan gauw hier in.

Passen deze data niet? Of liever op een andere locatie? In 2022 organiseren we nieuwe reeksen in Leuven en Tienen.  Houd me hiervan op de hoogte.

 

Klinisch psycholoog en psychotherapeut

Stress en burn-out coach